Vil du brygge din egen øl?

Ølbrygning er en ældgammel tradition i Danmark, ja vel snart sagt i alle lande, i hvert fald i de nordiske. I gamle dage bryggede vikingerne mjød som var baseret på honning, men i dag er det humle der er en af hovedingredienserne. Før industrialiseringen var der et eller flere små bryggerier i hver eneste lille landsby, men kvaliteten af øllet var meget svingende. Det var først da Carlsberg fik forfinet og standardiseret processerne omkring ølbrygning at der begyndte at komme en nogenlunde ensartet kvalitet på markedet. Desværre betød det samtidig enden for rigtig mange af de små bryggerier hvilket medførte at udvalget af forskellige øl blev formindsket betydeligt.

Bryg din egen øl

I mange år var det ikke fint at drikke øl, i stedet blev det rødvin man serverede til fester og middage, men i starten af dette årtusinde oplevede øllen så sin store renæssance, i det der åbnede et hav af mikrobryggerier. Humle var stadig en af de vigtigste ingredienser, og processerne var stadig industrielle men de forskellige brygmester lavede deres egne øl opskrifter, som de holder hemmelige for alle andre. Øl blev nu pludselig in igen og uanset hvor mange mikrobryggerier der startede op, så virkede det ikke til at markedet kunne mættes, og det var jo imponerende, ikke mindst i betragtning af at ders øl typisk koster ca. 40 kr, pr. liter mens man kan købe almindelig øl for cirka en fjerdedel.

Nyeste tiltag i ølproduktionen

Gør det selv er kommet til øllet, i dag kan man købe sit helt eget ølbrygning udstyr og humle og hvad man ellers skal bruge og så kan man eksperimentere derhjemme og lave lige den smag man foretrækker. For ikke at starte på helt bar bund er det en fordel at alliere sig med en dygtig leverandør og få sin Humle fra maltbazaren.dk som også kan levere resten af det man skal bruge og ikke mindst komme med gode opskrifter og rådgive om hvordan man kommer i gang.