Ikke kun for udseendets skyld

facaderengøring af ens ejendom er med til at beskytte både murværk og øvrige bygningselementer. En grundig facaderens fjerner det skidt der igennem årene uvægerligt samler sig i alle fuger og i alle samlinger hvor der er monteret døre og vinduer. Skidtet holder på fugten og derved udsætter man sit hus for en større belastning end det er nødvendigt. Hvert forår bør man som minimum foretage en behandling med algefjerner af de steder hvor der er synlige alger. Det er ofte på havemøbler, terrasser og på hegn. Men en egentlig facaderens, bør man overlade til professionelle fagfolk, dels fordi det faktisk sviner en hel del og dels fordi man risikerer at gøre mere skade end gavn, især hvis man bruger en højtrykrenser til formålet. Udover at en facaderengøring således beskytter huset mod problemer med fugt, så pynter det rent faktisk også gevaldigt på huset.

Ikke kun en udgift

Når man vælger det firma der skal udføre den ønskede facaderengøring, bør man samtidig undersøge om de kan lave en solcellevask, hvis man har haft et solcelle anlæg i bare få år, så ved man sikkert allerede at effektiviteten falder i takt med at solcellerne bliver beskidte af hvad der nu flyver rundt i luften og sætter sig på deres overflade. Da solceller næsten altid er monteret på husets tag er de vigtigt at man ikke selv giver sig i kast med en solcellevask. For det første er det jo ikke uden risiko at kravle rundt og arbejde på et tag og for det andet så er mange tage lavet med tagplader der indeholder asbest, og hvis det er tilfældet så er der skrappe krav til hvordan man skal rengøre dette for at undgå at forurene omgivelserne med asbest.
Men et professionelt firma der udfører facaderens og som tilbyder solcellevask, ved hvordan man griber disse ting an, og de har de nødvendige redskaber og materialer til at sikre at din have ikke forurenes med asbestfibre.