Få den bedste fugepistol til dit projekt

Er du i gang med at renovere dit hus, og står og mangler en mørtel fugepistol, har Facaderenovering Danmark et godt bud.

Når du skal fuge, kan du anvende en fugepistol. Den hedder en pistol, fordi den ligner en pistol, som du trykker på, når du skal fuge. I dag kan du få mange forskellige modeller, men de fleste bruger en almindelige manuel fugepistol, hvor du sætter din fugemasse på.


Når du bruger en fugepistol, er det vigtigt, at du ikke trykker for hårdt på den. Det tager noget tid at lære, hvordan du helt præcis skal trykke på den. Derfor er det en god idé at starte med en test et andet sted, end der hvor du skal arbejde på det.

Med en fugepistol til mørtel på lufttryk, som Facaderenovering Danmark forhandler, kan du hurtigt og nemt få fuget mange m2 sammenlignet med den gammeldags metode. Fordelen ved denne fugepistol er at den hverken kræver en ?tung? boremaskine og så er der stort set ingen sliddele som der kan være på mekaniske fugepistoler. Du kan fuge op til 0.5m2 pr. tank fuld. Trykket kan du selv regulere på kompressoren, så du selv bestemmer hvor hurtigt mørtlen skal komme ud. Med denne maskine kan du også blande mørtlen lidt tykkere sammenlignet med andre fugepistoler på markedet.

En mørtel fugepistol er yderst anvendelig uanset om dit projekt drejer sig om nye fuger eller omfugning.

Tips og råd til anvendelse af fugepistol til mørtel

Det er vigtigt at rengøre den hver gang efter brug. Når du går til pause, så skal den rengøres med vand. For ellers klistrer mørtlen sig fast. Efter ca. 500m2 omfugning af murværk, skal gummipakningen i låget skiftes (der følger to ekstra med når du køber en fugepistol)

En mørtel fugepistol kan godt blive tung at stå med i længere tid, og derfor anbefales det at hvis du skal arbejde længe med den, kan du fylde mindre mørtel i fugepistol trykluft, og derefter genfylde oftere.